Bråtens Skogsfrakt firar 25 år! Det var då som Ulf Broström tog över en bil av sin pappa Sten- Åke. Han hade startat redan 1966 och var en av de första som anslöt sig till VSV Frakt.

Johan hade egentligen andra planer än att jobba i familjens åkeri och gå i pappa och farfars fotspår. Hans plan var att bli jägmästare och läste naturvetenskaplig linje på gymnasiet.

När företaget behövde rekrytera chaufförer 2007 fick Johan erbjudandet att få körkortet betalt om han bara gjorde det! Sagt och gjort. En intensivutbildning i Sundsvall så var kortet taget. Johan har aldrig ångrat sitt val utan tycker det är kul att driva företag och att utveckla.

-Vid flera tillfällen har jag vikarierat som transportledare på VSV och varit med i utvecklingsprojekt. För ett antal år sedan utvecklade vi den s.k. Spindeln och vi har även deltagit i styrgrupper för dispensfordon s.k. VSV Future-projekt, säger Johan.

Johan och Ulf är tydliga med styrkan i att ingå i det sammanhang som VSV Frakt ger. Verksamheten kan variera över tid, det händer alla. När vi har haft mindre att göra har vi tagit chansen att köra på andra områden, något vi inte hade kunnat göra utan VSV. Det är en trygghet i detta, säger Ulf.

Nu firar vi 25 år och det gör vi med att ta ut två nya fordon. Vi är idag 16 personer på lönelistan och vi har 7 bilar i drift. Vi är lyhörda för marknadens svängningar. Det är svårt att säga hur företaget kommer att utvecklas, men sen Johan tog över som VD har det hänt mycket säger Ulf.

-Vi har framförallt haft fokus på att minska administrationen. Vi har t ex digitaliserat lönehanteringen och vi hanterar alla dokument på ett strukturerat sätt ”i molnet”, säger Johan.  Vi har ett öra mot marknaden och vi följer noga utvecklingen och nappar på de möjligheter som kommer upp.

Det här är mitt största intresse och en viktig del i det är att vi som är i företaget har kul under resan. Så vi kan hålla ut i minst 25 år till, avslutar Johan.