När Rundvirke ska flyttas till rätt plats och till rätt pris.

Några nyckeltal om Rundvirke

18
lass per timme levereras till industrin
7
miljoner m3fub per år
300
personer arbetar dagligen med att transportera rundvike

Vi levererar rundvirket till rätt plats och till rätt pris

Vi ordnar transporter av rundvirke, från skogsbilvägen till industri. Stora flöden transporteras på ett dokumenterat effektivt och miljövänligt sätt. I branschen talar vi om hög lastkörningsgrad.

Vi har kapacitet för de riktigt stora uppdragen. Vi är vana att arbeta för stora skogsbolag och skogsindustrier. Som etablerad aktör i branschen lägger vi stor vikt vid att skapa kvalitet för våra kunder samt att alltid följa lagar och regler.

För att kunna vara en trygg och flexibel leverantör förfogar vi över mer än 160 fordon. Ett vanligt år transporterar vi sju miljoner kubikmeter. Våra transportledare samordnar över 300 personers arbete.

Fordon

Det finns en modern fordonspark inom VSV-Rundvirke.  Vi har fokus på att ligga i framkant när det gäller utvecklingen av branschen. För att göra detta ser vi till att arbeta med och följa senaste tekniken.  Inom ramen för VSV Future finns både HCT-fordon och andra testekipage.

Personal

Vi är åtta personer på kontoret dagligen, som arbetar för att skapa bästa möjliga transportlösningar för såväl kund som transportör.

Dessutom finns en administrativ personal som har en bred erfarenhet av att ta hand om allt ifrån transportprislistor och tullhantering till fakturering.

System

Vi använder oss av branschens modernaste transportledningssystem TASS.  Vi lägger stort fokus på avvikelserapportering och har för ändamålet skapat en app till nytta både kunder och transportörer.

Utveckling

Vi arbetar ständigt med att utveckla vår näring och deltar så ofta vi kan i utvecklingsprojekt. Vi är certifierade enligt ISO 14001:2015 för transport av rundvirke. Arbetsmiljöarbetet möter Arbetsmiljöverkets och QIII:s krav på systematiskt VSV Miljöarbete.

#världensbästajobb
Stefan Berglund

Vi möter Stefan Berglund och David Jonsson från Ransby åkeri. Deras arbetsmiljö är helt magisk. Se här en helt vanlig dag på Branäsbergets topp!

Pågående projekt

I Sverige finns ett nationellt mål att vi ska vara fossilfria 2030. VSV/Unite har antagit den utmaningen…
VSV/ Unite var tidigt ute med att beviljas dispens på 70 ton, med möjligheten att utnyttja fordonets…
Bygger på en 74-tons dispens som sattes i drift september 2014 och där syftet är att på…
Vi finns där våra kunder behöver oss

Våra transportörer levererar för närvarande dagligen rundvirke från Gävleborg i norr till Halland i söder samt Norge i väst och Sörmland i öst.