Trafikledare


 

Jag gillar jobbet, säger Anders Calais. Det krävs att ha många bollar i luften, vara stresstålig och att hela tiden se till att saker blir gjorda.

 

Anders har en utbildning som snickare, men har i över 20 år haft ledarroller inom transportföretag. Han ser varje dag som en utmaning och drivs av att vara ”mitt i” och fixa dagen.

 

För att kunna erbjuda våra åkerier en högre fyllnadsgrad arbetar vi med fasta avtal och trading. I praktiken innebär detta att vi dagligen har mer lass än ”fasta” bilar. Om våra ordinarie åkerier inte har möjlighet, går frågan vidare till externa åkerier. Vi har varje dag kontakt med ca 140 åkerier för att få ihop alla leveranser och vi lyckas, det säger Anders Calais som arbetat på Unite sedan 2012.

 

Som trafikledare på Unite Logistics har vi hela tiden kontakt med både kund som transportör. Kunden har ett avtal och förväntar sig leverans – trafikledaren leder och fördelar för att lösa detta. En förutsättning att lyckas är att vi samarbetar med bra åkerier. Våra åkerier är framförallt enkla att jobba med! Om vi bara är tydliga i vår kommunikation med vad som sker och varför är det inget tjafs – ganska självklart, tycker Anders.

 

Unite är ett relativt ungt företag som etablerat sig starkt på marknaden. Bolaget etablerades 2005 som ett samägt bolag med VSV Frakt och LBC Frakt Värmland som hälftenägare. Syftet var att samordna bolagens resurser vad gällde bioprodukter och sågade trävaror. Ursprungstanken var att fler centraler skulle kunna ansluta sig för att samordna även sina resurser, något som aldrig skedde.

 

VSV Frakt köpte hela bolaget 2010 och startade en samordning med övrig VSV verksamhet. Bolagets namn har behållits då det blivit väl etablerat i branschen.

 

Har Du frågor till Anders?

054-137141