Ekonom och styrelseledamot

 

Att vara Controller på VSV innebär variation! Från att ena stunden analysera siffror till att nästa stund få möjlighet att delta i systemutveckling och redovisning/avräkning. Madelene Ellfors har arbetat med administrationen på VSV sedan 2008 och trivs utmärkt i sin roll! Tillsammans på avdelningen ser vi till att verksamheten sköts så effektivt som möjligt, från start till mål, säger hon!

 

Det var nyfikenheten på skogs-och logistikbranschen som gjorde att jag sökte jobbet för snart sex år sedan, berättar Madelene! Jag hade arbetat några år på ett företag i Norrköping efter att jag var färdig på Universitetet och längtade hem till Värmland. Madelene är utbildad civilekonom, med ett stort intresse för siffror!

 

Mina uppgifter är bl a att sköta redovisningen, göra alla banktransaktioner och ha ett övergripande ansvar för avräkningarna. Det innebär att det blir många trevliga kontakter med både kunder och leverantörer!

 

Det finns alltid saker att utveckla i företaget, säger Madelene. Den första tiden på VSV var jag delaktig i arbetet att få affärssystemet på plats,en lärorik tid! Affärssystemet är navet som måste fungera! Här finns allt registrerat och här kan vi följa alla transaktioner i verksamheten. Det blir en hel del och allt ska vara korrekt mot alla parter, konstaterar Madelene.

 

Vid årsstämman valdes Madelene in i styrelsen som personalrepresentant. En helt ny roll för mig säger Madelene. Jag vill sätta min prägel och delta i diskussionerna. Det ska bli intressant att få ta del av hur beslut tas och hur det sedan blir när de implementeras i organisationen. Jag tror att jag kommer få större förståelse för verksamheten.

 

Som svar på frågan hur VSV ser ut om fem år hoppas Madelene att VSV ska fortsätta utveckla verksamheten framåt, testa nytt och se till att vara i framkant i branschen. Något som Madelene har alla möjligheter att påverka i sin nya roll i styrelsen!

 

Madelene Ellfors når Du på
telefon: 054-140719
mail: madelene.ellfors@vsv.se